Falsa aură pozitivă a Binance-ului.

Câteva observații referitoare la aura pozitivă creată în ochii unora când e vorba Binance:
Potrivit  acestei știri: https://support.binance.com/hc/en-us/articles/360020203991  crează o piață a monedelor stabile în locul pieței USDT.
Nu e niciun progres, ci doar o întârziere a decuplării (atât de necesară) alt-urilor de toanele Bitcoinului. Nu-i altceva decât o ciorbă de măruntaie, în schimb puteau să introducă direct euro, dolar și gata! Dar nu, ei trebuie să crească USDC, TUSD, PAX (din fiecare având provizii grosolane, primite cu ocazia listărilor).
Un user nou pentru a cumpăra un alt trebuie să transfere BTC sau ETH pe Binance, apoi  să le vândă pentru alt-ul dorit. Dacă ar avea posibilitatea să cumpere orice alt cu FIAT, s-ar scurta traseul banilor. De ce să li se dea posibilitatea ca la orice scădere, să iasă în FIAT, când îi pot ține captivi în așa zisele stable coins, tot pe schimbul lor. Dacă vinzi crypto pe FIAT poate îți este greu să revii sau nu ți-e așa comod și riscă să piardă din clienți.
Aceasta era soluția salvatoare pentru cripto: fiat-cripto pe orice monedă de pe Binance sau pe 80% din ele. După hack-ul cu VIA (nereușit), SYS (reușit), volume din ce în ce mai mici, nu mai știu ce giumbușlucuri să facă.
Ținând cont de câte miliarde au câștigat, puteau inventa alte lucruri mai utile.
Puteau planta ATM-uri prin toate țările de unde își fac volume și mai creșteau și ei, dar și numărul pasionaților, dar nu se vrea. Se pot instala nu doar ATM-uri care să folosească doar carduri, ci să și primească FIAT. Introduci în aparat 10 $, 50 lei și primești în wallet, proporțional, criptomoneda aleasă.
Inițiativa lor nu este neapărat rea, ci doar că nu e cel mai mare bine posibil pentru utilizatori, ci pentru schimb, pentru că te mai freacă prin niște comisioane pe care le plătești lor.
Să nu uităm că Binance este raiul wash tradingului și al pumpurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *