Pentru începătorii crypto

Pentru începătorii din crypto, din experiență, cu preocupare, atenție și oleacă ”sare”

Cauți:

A) Platforme de investiții, site-uri cu dobânzi de 1-3 sau, chiar, 5%/zi, ceva site-uri de minat online (tu le dai bani și ei îți dau crypto minat zilnic, corespunzător investiției), altceva care te va îmbogăți fără ca tu să muncești sau, chiar, fără să faci ceva? Ai găsit locul potrivit!

Băi, pe bune? Ești nu doar lacom, ci și neinformat sau rău intenționat! Da, e șocant să ți se spună așa direct, dar dacă ești căutător/investitor în chestiile descrise la litera A, chiar acesta este adevărul și e cazul să nu treci în vreuna dintre cele 2 categorii: 1 păgubiți (cea mai mare); 2 fraieri-escroci, ci în aceea a înțelepților care nu se asociază, sub nicio formă, cu acest gen de scheme de exploatare a semenilor săi.

Toate (caști urechile bine??), toate, dar absolut toate sunt scam-uri, escrocherii 10000% și trebuie să-i privești pe cei care încearcă să te abordeze cu astfel de mizerii, ca pe niște gunoaie ce sunt.

Băi, băiatule sau fato, bagă-ți mințile în cap, că nu există și nu va exista nicio afacere/proiect legitim, legal, fără risc de pușcărie pentru inițiatori, care să îți ofere bani, zilnic, în schimbul investiției tale!

Pe bune, ce afacere, din lumea reală, știi tu că oferă dividende (că asta sunt ”profiturile” acelea zilnice pe care le promit escrocii aceia) zilnice acționarilor/investitorilor lor???? Aaaa, crezi că în lumea crypto e altfel decât în realitate, mai bine chiar?Păi, tu dacă ai pune pe roate o afacere cinstită, în crypto world sau oriunde, ai oferi profituri, ZILNICE, nimănui de pe net, care doar dă câteva click-uri și investește? De ce ai face-o? Asta fac oamenii de afaceri?  Cunoști vreun caz real, vreun magazin alimentar, service, super market, ceva din lume, aia reală (nu fantezii mincinoase de pe internet), care să ofere profituri ZILNICE oricui investește cu câteva click-uri? Băi, trezește-te și vezi că vor să-ți ”fure” banii. În fapt, nu-ți fură banii, li-i oferi de bunăvoie, ei doar te înșeală.

Nu știi care e principiul de funcționare?

E foarte simplu: faci o escrocherie care se bazează, piramidal, pe primii fraieri intrați în ”afacere/proiect”, escroci la rândul lor, pe următorii fraieri-escroci, care recomandă, prin referral, și tot recomandă și câștigă de pe urma următorilor păcăliți.

În realitate, aceste site-uri, ”afaceri” online nu produc nimic altceva decât victime, păgubiți și de obicei au o durată foarte scurtă (de obicei, maximum câteva luni).

Unii, care intră la început și, de obicei, cu sume de râd și curcile de ei (5-10$) mai și devin misionarii care se bat cu pumnul în piept, că sunt proiecte legit și că plătesc, pentru că ei și-au scos deja de câteva ori investiția.

Ceea ce omit ei și nu vă vor spune e faptul că ei sunt atât de îndârjiți susținători pentru că ei au numai de câștigat și vor avea de încasat sume mult mai mari decât investițiile lor ridicole, din referral, adică din banii următorilor fraieri care se păgubesc investind.

Cu cât aduc mai multe victime, cu atât vor câștiga mai mult, iar dacă și victimele lor aduc pe alți nefericiți în schemă, bucuria și câștigul primilor, cu atât mai mari.

Nu mă crezi? Bine!!! Întreabă-i unde au sediul, adresa exactă, site-ul unde este înregistrat, numele, pozele și cv-urile tuturor din ”echipă”, să îți descrie exact, dar cu detalii foarte amănunțite cum produc profit și mai ales, de ce l-ar împărți cu nimeni de pe net, în condițiile în care au o afacere foarte profitabilă, apoi verifică fiecare afirmație în parte. Ia să vezi cum vei rămâne doar cu întrebările, asta dacă nu vei fi banat instant. Tu ai face-o, să împarți profitul tău, cu greu câștigat? De ce?

Să știi că sunt țepe și toate, dar absolut toate giveaway-urile (indiferent că sunt oferite de exchange-uri sau personalități crypto celebre), care îți cer o investiție ÎNAINTE de a-ți oferi marea cu sarea.Sunt o mulțime de escroci, scammeri, care crează site-uri, grupuri de Telegram, ce copiază aspectul celor originale, doar să-i înșele pe proști. Nu fii prost! Nu există așa ceva în lumea reală sau virtuală: să îți ceară să investești crypto sau fiat. Aici trebuie să ți se aprindă beculețele de alarmă și să te oprești, să fii sigur că e țeapă, să ignori, să nu mai citești, să fii convins că orice urmează e doar o poveste de doi bani menită să-ți ispitească lăcomia, să te facă să lași garda jos, să pui botu și să le dai bani/crypto, indiferent că e vorba de 5$,  1 ETH sau orice valoare.

Când ești în dubiu și nu știi dacă să investești sau nu într-o criptomonedă/proiect/platformă, nu întreba doar unul, doi prieteni pe care tu îi crezi bazați/informați, căci s-ar putea să fie doar un pic mai puțin proști ca tine, dar tot proști grămadă, ci informează-te, căutând pe Google și, în special, întrebând pe grupul (R)Evoluția Cripto (care e plin de vulpi bătrâne și informate) sau pe orice alt grup crypto de Telegram, nu pe alte platforme sociale unde orice neica nimeni, care n-are habar de crypto își dă cu părerea.

De obicei, cine se deranjează să descarce aplicația Telegram și să dea join pe grupuri crypto, aproape sigur a și citit despre crypto, cumpărat, tranzacționat criptomonede și are mult mai mult habar (asta nu înseamnă, automat, că e deștept sau că îți va oferi un sfat de valoare) decât internauții altor platforme sociale.

B) Să înveți când să cumperi, vinzi o criptomonedă, înseamnă că vrei să înveți ceva Analiză Tehnică (Technical Analysis=TA) și îți recomand să urmărești toate videoclipurile lui Crypto Cred pe Youtube, după ce, în prealabil, ai citit mult pe Google despre trading și ai vizionat suficiente videoclipuri, încât să te familiarizezi cu noțiunile de bază și felul cum funcționează piețele. Fii precaut, învață să filtrezi și să reții ceea ce este de calitate!

C) O comunitate căreia să simți că-i aparții? Intră în cea mai mare comunitate de criptonieni români – (R)Evoluția Cripto – totodată, cea mai decentă, glumeață, dar și cu mici înțepături specifice neamului mioritic, înscriindu-te prin aplicația Telegram: https://t.me/joinchat/IJXbrlAByzGMIT637Zo1hQ